DN – Anna Troberg: ”Malmström skräms med cyberskuggor”

dn_cyberskuggor

Anna Troberg svarar EU-kommissionär Cecilia Malmström kring frågan om cyberbrott:

”Även om kommissionär Malmström väljer att sväva på målet och inte vill precisera vad hon avser med ordet cyberbrott, så vet vi att USA är tongivande inom Nato och att USA:s fiende nummer ett på nätet just nu är Wikileaks. Det vore naivt att tro att ett samarbete av det slag som Malmström föreslår inte skulle dra in Sverige i en jakt på just Wikileaks och andra organisationer som ägnar sig åt den typ av öppenhets- och demokratiarbete som Wikileaks gör.

Den senaste gången Sverige blandade ihop gränserna mellan polisiärt och militärt arbete hamnade också en grupp människorättskämpar i kläm. Det skedde i Ådalen 1931 och torde vara ett avskräckande exempel för dem som i dag vill sudda ut samma gränser.”

DN, 17 januari, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>