SVT Debatt – Anna Troberg: ”Äntligen talar Carl Bildt som en piratpartist”

svtdebatt_bildt

Anna Troberg synar på SVT Debatt Carl Bildts tomma prat om nätfrihet i sömmarna:

”Internet är det bästa demokrativerktyg som mänskligheten har frambringat. Det är därför makthavare är så rädda för det. Internet och de aktivister som kämpar för yttrandefrihet och demokrati behöver hjälp och stöd, det är Piratpartiet de första att skriva under på. Men att dela ut ett par biståndsmiljoner med ena handen och samtidigt betala hundratals miljoner för massiv övervakning av de egna medborgarna med den andra är ett hån mot de nätaktivister man säger sig vilja hjälpa.

Om den svenska regeringen verkligen menar allvar med sitt fagra prat om att skydda friheten på nätet och stödja nätaktivisters demokratiarbete runt om i världen, så borde de omedelbart flytta över sin frikostiga övervakningsbudget till den betydligt mer snålt tilltagna biståndsbudgeten.”

SVT Debatt, 11 februari, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>