Newsmill – Anna Troberg: ”Om datalagringsdirektivet inte bordläggs blir Sverige ett föregångsland för diktaturer”

nm_dld

Anna Troberg skriver på Newsmill om de uppenbara riskerna med att implementera datalagringsdirektivet:

”Datalagring av den typ som datalagringsdirektivet möjliggör står högt upp på önskelistan för diktatorer runt om i världen. Kina har redan ett liknande övervakningssystem på ingång. Om Sverige inför datalagringsdirektivet innebär det att vi sällar vi oss till en klubb som vi inte ens borde vilja ta i med tång. Vi gör Sverige till ett föregångsland för diktaturer. Vi gör dessvärre också Sverige och de svenska medborgarna till lätta byten för mindre nogräknade politiker med tvivelaktiga agendor.

Man ska aldrig stifta lagar som gör medborgarna helt beroende av makthavarnas välvilja. Det är bara att se sig om i världen och se vad som händer när makthavarna väljer att dra tillbaka sin välvilja. Det är ingen vacker syn. Därför ska lagar alltid verka för att stödja och bygga demokrati, inte montera ner den.”

Newsmill, 14 mars, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>