SVT Debatt – Anna Troberg: ”Piratpartiet vill inte avskaffa upphovsrätten”

svtdebatt_upphovsrätt

Anna Troberg skriver på SVT Debatt om Piratpartiets syn på upphovsrätten:

”Dagens upphovsrätt är hopplöst föråldrad. Den har sprungits ifrån av den nya tekniken och har förlorat kontakten med den verklighet den är tänkt att fungera i. Almlöv skriver att Piratpartiet vill avskaffa upphovsrätten. Det är fel. Vi vill reformera upphovsrätten. Det är en viktig skillnad som ofta förbises. Vi vill behålla den ideella upphovsrätten precis som den är och korta den kommersiella till fem år. Vi vill också legalisera kopiering för privat bruk, eftersom kultur berikar. Det ger också mersmak. Människor som kopierar mycket kultur köper mer kultur än andra. Därmed gynnas kulturen i stort av kopiering.”

SVT Debatt, 3 april, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>