SVT Debatt – Anna Troberg: ”Farorna med övervakningssamhället slås fast i EU-rapport”

svtdebatt_overvakning

Anna Troberg skriver på SVT Debatt om hur farorna med vervakningssamhället slås fast i en EU-rapport:

”Den 11 september 2001 satte skräcken klorna i våra politiker och förändrade deras syn på oss medborgare. Helt plötsligt började man betrakta oss med rädsla, och rädsla är en mycket dålig utgångspunkt för allt lagstiftade. Rädsla är irrationell. Rädsla är omöjlig att argumentera mot. Kanske är det därför vi alltid fastnar i debatter om detaljer. Kanske undviker våra politiker att lyfta blicken av rädsla för att inse att det största hotet mot dagens fria samhälle inte är organiserad brottslighet eller terrorism, utan de själva och de räddhågsna lagar de vill instifta”

SVT Debatt, 22 april, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>