SVT Debatt – Anna Troberg: ”Nätets framtid hotas av girigbukar, inte av nya toppdomäner”

svtdebatt_doman

Anna Troberg skriver på SVT Debatt om nätets nya toppdomäner:

”Yttrandefriheten är redan hårt ansatt på nätet. Varje dag stängs olika domäner ner tämligen godtyckligt runt om i världen av krafter som har ett egenintresse av att på olika sätt kontrollera och begränsa nätet. Fler toppdomäner kan naturligtvis leda till att fler toppdomäner blockeras, men det är likväl bara ett symptom på ett betydligt mycket större problem som vi levt med länge. Yttrandefriheten på nätet är under ständig attack och lagstiftarna är notoriskt dåliga på att förstå att de behöver skydda den och vad de behöver göra för att göra det.”

SVT Debatt, 23 juni, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>