SvD – Anna Troberg: ”Upphovsrättsextremisterna vill ha allt serverat”

svd_upphovsrattsextremisterna

Anna Troberg undrar i SvD hur långt upphovsrättsextremisterna är beredda att gå för att få som de vill:

”Upphovsrättsindustrin vill inte ha samma konkurrensförutsättningar som andra. Man vill ha en räkmacka, även om det innebär att alla andra tvingas ge upp grundläggande rättigheter. Det går inte heller att lova någon typ av näringsidkare att de ska kunna leva på sitt värv, ej heller kulturskapare. En del lyckas, en del gör det inte. Så har det alltid varit. Vad det gäller de hårda tagen, så betyder det att man vill kriminalisera omkring två miljoner svenska kulturälskare, som enligt undersökning efter undersökning är de som spenderar mest pengar på köpekultur. Det är en väldigt hård julklapp.”

SvD, 2 december, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>