ETC – Anna Troberg: ”Miljoner människor kriminaliseras”

etc_tpb-300x225

Anna Troberg skriver i ETC om högsta domstolens beslut att inte pröva Pirate Bay-målet.

”Det finns många lösa trådar i The Pirate Bay-fallet, både i och utanför rättssalen. Därför är det oerhört ledsamt att Högsta domstolen nu beslutat att inte pröva fallet. Det betyder att vi riskerar att få leva med dessa lösa trådar, trots att fallet är principiellt viktigt för alla de fildelningsrättegångar som upphovsrättsindustrin just nu rullar ut på bred front i rättssalar runt om i landet.

När miljoner människor plötsligt kriminaliseras i klump för att de gör någonting som vare sig skadar samhället eller kulturlivet och som i den allmänna rättsuppfattningen inte ens betraktas som ett brott, så är det inte människorna det är fel på utan på lagen.”

ETC, 9 februari, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>