PC för Alla/IDG – Anna Troberg: ”Var é piratbrudarna?”

idg_brudarna-300x120

Anna Troberg skriver i PC för Alla/IDG om det bekymrande underskottet på kvinnor inom piratrörelsen:

”Om piratrörelsen inte vill binda ris åt egen rygg, så är det hög tid att fundera på hur man ska göra för att ta sig ur sin bekvämlighetszon och öka kontaktytan med omvärlden. Det är faktiskt inte okej att ta stora delar av mänskligheten för given när man bygger en bättre framtid. Alla måste aktivt engageras och vara en del av utvecklingen om den ska bli långsiktigt hållbar. Lyckligtvis sitter vi redan inne med lösningen och den har sina rötter i det tekniska arv som annars ofta beskylls för våra tillkortakommanden.

Jag tror att vi pirater har mycket goda förutsättningar att bringa mångfald både till vår egen rörelse och till omvärlden. Vi kommer från en utpräglad nätmiljö och nätet är den enda arenan där vi människor har möjlighet att mötas som just människor helt utan alla de etiketter som vi annars så gärna klistrar på oss själva och andra.”

PC för Alla/IDG, 17 april, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>