PC för Alla/IDG – Anna Troberg: ”Tekniken jag älskar och hatar”

idg_teknik

Anna Troberg skriver i PC för Alla/IDG om tekniken hon ölskar och hatar:

”Ju mer jag tänker på det inser jag att min allmänna tekniktrötthet inte beror på självvald teknik. Den beror på allt det teknikmissbruk som dagligen tvingas på mig. Jag blir inte gladare av att annonser levereras ”especially for you” för att Facebook slår mynt av privat information om mig. Jag känner mig inte tryggare av att veta att min mobiltelefon, som för övrigt är ett fantastiskt exempel på fungerande, hjälpsam och snygg teknik, i enlighet med datalagringsdirektivet används för att registrera var jag befinner mig. Jag blir inte mer skötsam för att FRA kontrollerar min elektroniska kommunikation. Jag blir inte en bättre medborgare för att jag filmas på bussen, på tåget, på stationen, på torget, på gatan på väg till ICA och så vidare.”

PC för ALLA/IDG, 1 juni, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>