LT – Anna Troberg: ”Regeringens IT-hyckleri”

lt_ithyckleri

Anna Troberg skriver i LT om regeringens IT-hyckleri:

”Regeringen sa ingenting när den brittiske premiärministern Cameron ville stänga ner Facebook och Twitter för att stävja kravallerna i ­London. De sa ingenting när USA var snubblande ­nära att låta SOPA stympa nätfriheten för oss alla. Det är tydligen skillnad på makthavare och makthavare även om de i praktiken gör ­samma sak.

I dag kan du och jag inte längre mejla varandra privat. Varje gång vi mejlar finns det alltid en risk att staten ­tjuvlyssnar. Det är ett hot mot vår personliga ­integritet. Detta kan vi tacka Fredrik Reinfeldts regering för. Det var nämligen de som 2008 tvingade igenom ­FRA-lagen.
Skillnaden mellan det ­regeringen säger och det den gör är slående. Vi måste alla fundera på varför.”

LT, 12 juli, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>