DI Debatt Amelia: Hur ser regeringen på EU:s dataskydd?

AA.di

Amelia Andersdotter (PP) skriver om hur framtidens personuppgifter ska skyddas och ställer de andra svenska partierna till svars.

”I dag firar vi den årliga europeiska dataskyddsdagen, instiftad av Europeiska rådet i syfte att ­understryka värdet av att varje individ har rätten och makten att kontrollera sin egen information och identitetsbildning. Som av en händelse revideras just nu EU:s ramverk för personuppgiftsskydd och den framtida infrastrukturen för elektroniska signaturer. Här gäller det att fundera på vilka värderingar vi vill ska ligga till grund för vårt samhälle.”

Dagens Industri 28 januari 2013

 

Kommentarer

Ano Nym skrev

”Kommissionen föreslår ett system för elektronisk identifiering som ­redan kritiseras för säkerhetsbrister. Forskning beställd av EU har visat att en central koordinering ger ett bättre skydd för datasystemens integritet, och bättre förutsättningar för privatlivsskyddande autentiseringsmetoder.”

RRRRING RRRRING RRRRING DOUBLESPEAK ALERT, DOUBLESPEAK ALERT!

Det finns ingenting sådant som ”privatlivsskyddande autentiseringsmetoder”. Att identifiera sig är ju motsatsen till privatliv!

Det kommer med 100% säkerhet att missbrukas av klåfingriga politiker och företag. Lita på att man kommer att behöva visa upp ID för att få kommentera, diskutera, ladda upp bilder, filmer och texter, ja till och med för att få LÄSA och TITTA på sidor!

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>