SvD Ledare: Lyssna på piratpartisterna!

Svdartikel

SvDs Ledarsida skriver om elektronisk omröstning vid nationella val och vilka svårigheter som det medför:

”Sverige är inte förskonat från diskussioner om legitimitet vid valen. De kanske allvarligaste anklagelserna på senare år har gällt incidenter där mindre partiers utplacerade röstsedlar har flyttats undan. Det stämmer visserligen att just detta problem också skulle försvinna vid e-röstning, men vi bör också väga det emot ovan nämnda nackdelar.

Dessutom: Skulle människor lita på systemen? Att en bekräftelse om mottagen röst poppar upp på en skärm garanterar i realiteten ingenting. Inom vårt mest teknikkunniga parti – Piratpartiet – är skepsisen mot e-röstning utbredd. Sannolikt för att man här vet hur osäkra systemen är.”

SvD 2013-04-19

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>