Aftonbladet: Anna Troberg & Gustav Nipe: ”Låt folket besluta om en ny grundlag för EU”

ab_eu

I dag är det ett år kvar till EU-valet. Därför har Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, och Ung Pirats förbundsordförande, Gustav Nipe, skrivit en debattartikel om EU, problemen och lösningen. De skriver bland annat:

”Makten har sitt alldeles egna formspråk. De yttre utsmyckningarna har varierat genom historien, men kärnan är alltid densamma. Strunt samma om man föredrar den lite till höger eller lite till vänster. Det är storleken som spelar roll. EU är inget undantag.
En kort promenad genom EU-kvarteren i Bryssel säger mer om EU än vad tusen valfloskler någonsin skulle kunna göra. Tunga maktkomplex av glas och metall binds samman av breda gator kantade av grova och allmänt överdimensionerade lyktstolpar av borstat stål. Samma överdimensionerade Viagra-överdos av borstat stål går igen i flaggstängerna utanför både parlamentet och kommissionen.

Budskapet är enkelt. Vi är en potent union. Ni ska passa er. ”Vi” och ”ni”.
Knäckfrågan är bara vem som är ”vi” och vem som är ”ni”. Svaret är inte självklart.”

Aftonbladet, 25 maj, 2013.

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>