Expressen – Anna Troberg: ”Hbtq-personer utvisas till helvetet”

12-1

På internationella dagen mot homofobi skrev Erik Ullenhag, migrationsminister och regeringens ansvarige för hbtq-frågor, på Expressen debatt. Han sa dock ingenting om att Sverige systematiskt skickar tillbaka hbtq-flyktingar till länder där de riskerar förföljelse, våld och död. I dag publicerar därför Expressen en replik av Piratpartiets partiledare, Anna Troberg. I den skriver hon bland annat:

”Sverige skickar systematiskt tillbaka hbtq-personer till länder där de riskerar våld och död. Av Sverige får de överlevnadstipset att hålla tyst om sin läggning. Det strider mot svensk lag och de internationella överenskommelser vi skrivit under.

FRA har en egen version av PUL, som tillåter insamling av uppgifter om sexuell läggning. Informationen används i byteshandel med främmande makt och är troligen mest intressant för länder där hbtq-personer förföljs. Alltså de länder som Sverige skickar tillbaka hbtq-personer till.”

Expressen, 3 juni, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>