SVT Debatt- Anna Troberg: ”Ge Snowden asyl i Sverige – och ta ifrån Obama fredspriset”

svtdebatt_prism

Anna Troberg skriver på SVT Debatt med anledning av avslöjandet om den amerikanska PRISM-övervakningen. Hon skriver bland annat:

”Det är många – politiker, journalister och andra förståsigpåare – som nu både förvånas och upprörs över PRISM. Jag är inte det minsta förvånad över avslöjandet om PRISM. Denna typ av övervakning är den direkta och tämligen väntade följden av den trygghetshysteri som svepte över västvärlden efter den 11 september 2001, och som givit upphov till en hel generation av övervakningskåta politiker som inte skyr några medel i jakten på låtsastrygghet.

Det är egentligen bara två saker som är förvånande med PRISM. Dels att människor alls blivit förvånade över att sådan övervakning sker. Och dels att så få av de som nu är upprörda över PRISM brytt sig det minsta om att protestera mot FRA-lagen, implementeringen av EU:s datalagringsdirektiv, uppluckringen av LEK (Lagen om elektronisk kommunikation) och det integritetskränkande handelsavtalet ACTA.”

SVT Debatt, 10 juni, 2013.

Kommentarer

Snowsen skrev

De vettigaste utspelen i svensk politik kommer på senaste nästan uteslutande från PP. Det enda partiet med siktet inställt på något annat än Amerikas baksida. Jag väntar med spänning på att ni tar regeringsplats och rör om i grytan. Ni har min röst.

– Hellre dö stående än att leva på knä!

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>