SVT: Filmsajt stängd efter polisrazzia, kommentar från PP

svt

”Både servrar och datorer beslagtogs” En svensk sajt där privatpersoner kan ladda ner översättningar till film har stängts ner.

Piratpartiet: Stjälper och hämmar kreativitet

Även Piratpartiet emotsätter sig polisens tillslag. I ett uttalande på sin hemsida skriver partiledare Anna Troberg att det, i Undertexter.se’s fall, inte handlar om en direkt översättning utan en personlig tolkning av det talade ordet.

Därför kan man inte jämställa det med skönlitterära översättningar, menar hon. Däremot är partiledaren är inte överraskad att tillslaget ägt rum.

– Upphovsrättsindustrin tar till mer och mer desperata åtgärder för att bevara en föråldrad upphovsrätt. Dagens upphovsrätt stjälper och hämmar kreativitet och skapande på ett sätt som är helt orimligt. Tillslaget mot Undertexter.se är ännu ett bevis på att det är dags att reformera upphovsrätten i grunden, skriver Anna Troberg.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/filmsajt-stangd-efter-polisrazzia 2013-07-10

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>