Expressen – Anna Troberg: ”Montera ner övervakningssamhället eller byt jobb”

exp_overvakning

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, skriver på Expressen Debatt om varför människor inte längre går man ur huse för att protestera mot övervakningssamhället. Hon skriver bland annat:

”Inför supervalåret 2014 är det min och Piratpartiets uppgift att ge hoppet åter till de människor som nu känner att det inte är någon idé att protestera när deras privatliv invaderas av övervakningskåta politiker och storföretag.

De andra partiledarnas uppgift är att montera ner övervakningssamhället eller att se sig om efter nya jobb.”

Expressen, 14 juli, 2013.

Kommentarer

Ano Nym skrev

Bra artikel, det enda som saknas är den minsta gnutta realism.

Folk skiter i sin personliga integritet nuförtiden, det är inte politiker och tidningar som antar sådant, det är bara att titta på opinionsundersökningarna.

Hur många % har övervakningskritiska partier totalt? 1? 2?

Det måhända att folk har slutat att demonstrera och föra oväsen på grund av uppgivenhet, men så länge inte flera har vett att ta med ogillandet av övervakningen till valurnorna, vidhåller jag att folk är idioter och att vi är ganska rökta.

Om det beror på att folk inte vet vad övervakning och censur har använts till i historien, att de inte tror att det kan hända igen eller missbrukas på andra sätt, att de röstar som de alltid gjort, eller att de aktivt undviker frågeställningen på ett undermedvetet plan, som något slags dubbeltänksapati, kan jag inte svara på. Kanske är det alltihop.

Anna Troberg skrev

Antingen sätter man sig ner och är nöjd med att folk inte bryr sig. Eller också försöker man hitta vägar att få människor att förstå att de måste bry sig för sin egen skull. Jag är inte nöjd med att människor inte bryr sig, så jag jobbar för det senare. Ju fler som gör det, desto fler kommer att bry sig.

Så, tänker ni nöja er eller tänker ni hjälpa till att få folk att bry sig? :-)

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>