Helsingborgs dagblad: Offentlighetens utmaningar

hd.se.amelia.peter

EU-parlamentariker Amelia Andersdotter och ordförande för PP Skåne skriver i Helsingsborgs dagblad om offentlighetens utmaningar.

Vi i Piratpartiet ser två centrala frågeställningar: hur ska offentliga myndigheter förhålla sig till privatpersoners personuppgifter, och hur ska offentliga myndigheter hantera att mycket av deras verksamhet sköts i privat regi?

Under våren har vi svenskar fått veta att vi inte längre får veta vad som händer med Apoteken, eftersom upphandlingen för apotekstjänsttillhandahållande av kommersiella skäl inte görs offentligt.

…..

När vi offentliggör kommersiella domar mellan företag tar vi bort både juridiska ombuds namn och information om marknadsdelar och storlek på företagen, men vi tar inte bort personuppgifter om privatpersoner ur andra domar. I det ena fallet rör det sig bara om företagens önskan att få selektivt hålla saker hemliga, i det andra fallet rör det sig om människors liv och historia och rättigheter.

Helsingborgs dagblad 2013-07-31

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>