VLT – Amelia Andersdotter ” Apotek utan offentlig insyn”

vlt.apotek

Amelia Andersdotter och ordförande för PP Västmanland Anders S Lindbäck skriver i VLT om offentlighetsprincipen och hur den offentliga insyn minskar mer och mer i privata företag.

Våra läkare, som kan vara privat eller arbeta i Västmanlands läns landsting, har ett IT-system som kommer från ett företag, uppkopplat mot ett integrationssystem som förmodligen kommer från ett annat IT-företag. Dessa system skall interageras med apotekens, som kan vara egenägda eller franchiseföretag.

De är en eller två avtal bort från offentlighetsprincipen, som i sin tur har IT-tjänster och eventuella integrationssystem som i sin tur är tre eller fyra avtal bort från offentlighetsprincipen.

Detta förhållande behöver uppenbarligen förändras – vi kan inte ha en offentlighetsprincip som omintetgörs i fyra till sex leds avtal mellan patient/läkarrelationen och uthämtandet av mediciner på ett apotek.

VLT 2013-08-01

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>