SvD – Anna Troberg: ”Idrotten har alltid varit en politisk skådeplats.”

svd_osgay

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, skriver i SvD om relationen mellan idrott och sport och om vikten av att inte låta totalitära stater ha ensamrätt på att politisera sporten. Hon skriver bland annat:

”Idrotten är inte och har aldrig varit ”en fredad zon i en konfliktfylld värld”. Idrotten har alltid varit en politisk skådeplats. Vi kan välja att tiga still och låter de mörka krafterna fritt politisera idrotten för sina egna ljusskygga syften. Eller också kan vi göra ett seriöst försök att tillsammans skapa den där fredade zonen som Esk drömmer om. Den skapas dock inte av sig själv. Den skapas genom att vi alla vågar stå upp för de mänskliga rättigheterna, så som Smith, Carlos och Gren Tregaro så föredömligt redan gjort.”

SvD, 17 augusti, 2013.

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>