NT – Torbjörn Wester: Tysta inte ner övervakningsskandalen

imedia

Torbjörn Wester, ordförande för Piratpartiet Norrköping, skriver om vikten att inte glömma bort den övervakning som staten håller på med här i Sverige när NSA lyfts på dagordningen;

Med tanke på stormen kring FRA-lagen 2008, som bidrog till att Piratpartiet fick två mandat i EU-valet 2009, skulle man kunna tänka sig att det vore en lätt sak för partiet att få uppmärksamhet nu, särskilt med tanke på FRA:s nära samarbete med amerikanska NSA. Verkligheten är dock den motsatta.

Problemet är att alla de fyra allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna har baxat igenom en allt mer långtgående övervakning av svenskarna. Bit för bit har FRA fått större befogenheter och friare tyglar. Det politiska etablissemanget har verkligen inget intresse av att skandalen briserar, tvärtom. Piratpartiet kämpar i motvind när de etablerade politikerna försöker tiga ihjäl frågorna om grundläggande demokratiska rättigheter.

NT, 23 Augusti, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>