Aftonbladet Debatt – Anna Troberg: ”Fegt att inte ta upp USA:s övervakning”

aftonbladet04092013

Anna Troberg skriver i Aftonbladet Debatt om President Obamas besök och varför det är fegt av Reinfeldt och regeringen att inte vilja diskutera övervakning med presidenten.

”President Obamas besök har fått regeringen att bete sig som en skara Beliebers. Med tindrande ögon städar man undan allt som skulle kunna förstöra den goda stämningen och rullar ut den röda mattan i väntan på Storebror.

Både utrikesminister Carl Bildt och statsminister Fredrik Reinfeldt har på kort tid uttalat sig i media om att de inte oroar sig för den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s övervakning. Det borde de göra. När den amerikanska ekonomin vacklar, säkrar USA sin position som världsmakt genom att samla ihop historiens största hög av den nya tidens rikedom: information.

Den som har mest information har mest makt. Det vet naturligtvis Reinfeldt och den svenska regeringen.

Den vetskapen har man nogsamt förkroppsligat i FRA-lagen, implementeringen av datalagringsdirektivet, skärpningen av LEK och den systematiska undermineringen av offentlighetsprincipen. I USA har man dock mött sin överman och det löser man genom att helt enkelt agera lydig knähund.”

Anna Troberg, Aftonbladet Debatt, 4 September 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>