Dagens Opinion: Piratpartiets Obama-protest hett i ryska medier

DO-PP
Anna Troberg blir intervjuad av Dagens Opinion och berättar att flera internationella medier har varit i kontakt med henne samt varför det är så viktigt att vi protesterar mot USAs övervakning;

– Det har inte funnits någon ordentlig integritetsdebatt i Sverige. Regeringspartierna vill ju inte diskutera det eftersom de fått igenom sina lagar, som även Socialdemokraterna pressat igenom. Men även den politiska oppositionen i riksdagen är inte så sugna på att prata om övervakning och integritet, eftersom de i bästa fall protesterat väldigt lamt och försent, alternativt inte gjort någonting alls, säger Anna Troberg.
Demonstrationen, som Piratpartiet och ett 30-tal andra organisationer deltar i, anordnas i dag klockan 17 på Medborgarplatsen och riktar sig mot bland annat USAs massiva övervakning som Edward Snowden i somras avslöjade.

– Vi känner att det är viktigt att vi går ut och visar Obama och USA att vi inte accepterar att bli behandlade på detta sätt. Det är inte rimligt att USA har sådan kontroll över vad vi gör på nätet, säger Anna Troberg.

Dagens Oponion, 4 September, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>