Metro: ”Regeringen måste svara”

annatweet

Genom nya avslöjanden kan det konstateras att Sverige har samarbetat med USA under bordet och förser NSA med information om medborgare runt om i världen. Metro har samlat vad flera politiker har att säga om det hela.

När den grävande journalisten Duncan Campbell, som flera gånger tidigare avslöjat stora övervakningshärvor, pekade ut Sverige som delaktiga i NSA:s övervakning var det många som nickade igenkännande. Men andra chockas av Metros demonstration av hur konkret problematiken med FRA:s avlyssning nu verkar, efter Duncans anklagelser.

Bland Twitters svenska riksdagsledamoter har reaktionerna varit på en skala från förbannade till lakoniska.

Metro, 6 September, 2013.

Kommentarer

scandinavianpirate skrev

Antag att NSA snokningen är så utbredd som påstått. Frågan är väl då om politiker skulle våga uttala sig kritiskt om övervakningen. Första prio för övervakarna måste ju vara att skydda sin egen ställning och då borde de övervaka (aspirerande) politiker i första hand.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>