IDG / PC för Alla – Anna Troberg: ”Vill brudarna inte skriva får de skylla sig själva”

at_news2

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, har skrivit en krönika i IDG / PC för Alla som handlar om att nätet inte alltid är ett förlovat land fritt från de bekymmer som finns i köttvärlden. I den skriver hon bland annat:

”I nätsvängen talas det mycket om “svärmen”. Svärmen är internets motsvarighet till en schweizisk armékniv. Det finns ingen uppgift som är för stor eller för liten för att svärmen inte glatt ska sätta tänderna i den och lösa den. Visst låter det bra? Nästan för bra för att vara sant, eller hur? Och ja, det är för bra för att vara sant.”

Och:

”Inte ens Wikipedia, som ofta lyfts fram som svärmens absoluta triumf, håller riktigt måttet. Det är en bråkdel av de som mässar om svärmens bidrag till Wikipedia, som rent konkret har bidragit med text till uppslagsverket. Av de som faktiskt bidragit är blott nio procent kvinnor. Det betyder att samtidens historia till stor del skrivs av män med god nätvana. Det betyder också att många människor och företeelser hamnar på undantag i vår historieskrivning.”

IDG / PC för Alla – 13 oktober, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>