SvD – Anna Troberg: ”Medierna blir till offentlig skampåle”

svd_skampale

Piratpartiets partiledare Anna Troberg skriver i SvD om Expressens avslöjande om att SD-politiker skriver anonyma kommentarer på främlingsfientliga sajter som tex Avpixlat. Hon skriver bland annat:

”Att avslöja främlingsfientliga politiker är en kortsiktig kick som säljer lösnummer. Dessvärre förstärker den dessutom de främlingsfientliga politikernas ställning hos de egna väljarna, eftersom det gör det än lättare för dem att måla ut sig själva som martyrer. Det är både kontraproduktivt och underminerar den viktiga åsiktsfriheten och rätten att få vara anonym.

Långsiktigt hade det varit mycket bättre att säga precis som det är. Det är inte olagligt för representanter för ett politiskt parti att uttrycka rasistiska åsikter anonymt på Avpixlat, Fria Tider och Exponerat. Det är däremot ynkligt och oärligt. En politiker som inte rakryggat står upp för sina åsikter för sina väljare bakom ljuset och förtjänar inte väljarnas förtroende.”

SvD, 10 december, 2013.

Kommentarer

SF skrev

Nu verkar Expressen ha gått steget längre och publicerat en ny ”artikel” med namn på privatpersoner. (Alltså ej folkvalda).

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>