NWT – Amelia Andersdotter och C Magnus Berglund: ”Volvo låser in sina kunder”

amelia.volvo.låser

Amelia Andersdotter och C Magnus Berglund skriver idag i Nya Wermlands tidning om hur Volvo låser in sina bilar så man som privatperson eller icke auktoriserad verkstad inte kan reparera sin nya volvo.

En oförmåga att politiskt reagera på att Volvo nu inför centraliserad kontroll över varje bilförares reparationsmöjligheter är bara en av många felsteg. Sverige saknar politisk drivkraft att hantera konkurrensbedrägligt beteende från stora industrier. Vi saknar en smart informationspolitik. Det är av uppenbara skäl så att elektronik, också i bilar, kan ge en oerhörd frihet till förarna men inte när de används för att ta ifrån bilförarna deras äganderätt. Smart teknik kräver en smart politik, i bilbranschen som överallt annars. Det är dags att Sverige får politiker som tar ansvar för det.

http://nwt.se/asikter/debatt/article1442405.ece 2013-12-11

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>