NT – Torbjörn Wester: ”Uttöka skyddet för förföljda konstnärer!”

PP20

Torbjörn Wester, ordförande i Piratpartiet Norrköping, skriver i Norrköpings Tidningar om att fristaden för författare även borde gälla bildkonstnärer;

I Piratpartiet i Norrköping tycker vi att det är orättvist att begränsa möjligheten till fristad till att bara gälla författare. Det finns även andra sorters konstnärer som kan vara i behov av skydd på grund av sin samhällskritiska hållning i ofria länder. Exempelvis filmskapare, musiker, satirtecknare och bildkonstnärer. Ett fall som väckt stor uppmärksamhet gäller den regimkritiska bildkonstnären Narek Aghajanyan från Armenien, som fått sin konst förstörd och blivit misshandlad. Bland annat gick Konstnärernas Riksorganisation ut och krävde att systemet med kommunala fristäder även skulle omfatta bildkonstnärer.

Norrköpings Tidningar 2013-12-17

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>