Expressen – Anna Troberg: ”FRA en skamfläck för Sverige”

expressen

Anna Troberg svarar på Carl Bildts debattartikel där han påstår att Sverige är ett föredöme för frihet på nätet. Piratpartiet håller inte riktigt med Carl Bildt i hans ”analys” av läget:

 

”FRA:s verksamhet och den trasiga lag som inte förmår att reglera den är en skamfläck för Sverige. Europeiska ledare har rasat över den massövervakning som FRA hjälpt NSA att utföra. När man ville utreda den lade Bildt in ett veto som hindrade EU från att ställa känsliga frågor till USA. Det kan knappast ha gett en positiv bild av Sverige.

Friheten på nätet är under attack och det är regeringen och Bildt som är angriparna. Sverige har blivit ett föregångsland, men inte för de som förespråkar nätfrihet, utan för totalitära makthavare som avundas det svenska övervakningmaskineriet.”

Expressen 2014-01-03

Kommentarer

Cnab skrev

Den ende partiledaren i landet som är värd respekt för ett trovärdigt arbete för ett fritt internet, är Piratpartiets Anna Troberg. Den ende partiledare jag därför önskar ett Gott Nytt År 2014 är följaktligen Anna Troberg.

Killer Tomatoe skrev

Frihet existerar inte på nätet i Sverige. Nu har Expressens medarbetare gått ett steg längre med registreringen av oliktänkanden. Researchergruppen har begärt och fått kreditinformation på de 400 dem lyckades identifiera. Seppuku Ekonomisk Media som jobbar nära Researcher fick ut uppgifterna. Enda som står upp mot förföljelsen är piratpartiets Anna Troberg. FRA och möjligheten att vem som helst kan förfölja en privatperson och upprätta register ala light Stasi i Sverige via systemet är oroande. Sverige är verkligen ingen trygg stat.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>