SVT Debatt – Christian Engström: Tullens beslag av e-cigg strider mot EU:s inre marknad

CEecigg

Christian Engström skriver på SVT Debatt om e-cigaretter och varför det är viktigt:

Argumentet för snus från svensk sida har hela tiden varit att det är gynnsamt ur ett folkhälsoperspektiv, även om det inte är nyttigt, eftersom det hjälper människor att sluta röka.
Både e-cigg och snus räddar liv, på precis samma sätt. Det bästa är alltid om man inte använder någonting alls, varken vejps, snus eller brinnande cigaretter. Men de två alternativen som inte innehåller någon brandrök – e-cigg och snus – är i storleksordningen en hundradel så farliga som brinnande cigaretter, enligt den forskning som finns.

[…]

Framför allt borde diskussionen handla om skademinimering och hur vi räddar liv. Tack vare snuset har Sverige hälften så många rökare som resten av Europa och vi har hälften så många som dör av rökning. De elektroniska cigaretterna är idag en möjlighet att hjälpa ytterligare rökare att sluta och därmed slippa dö i förtid.

SVT Debatt 2014-01-18

 

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>