Aftonbladet – Anna Troberg: ”Öppenhet är bra, men inte som affärsidé”

ab_lexbase

Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, skriver i Aftonbladet om den eviga krocken mellan öppenhet och integritet. Hon skriver bland annat:

”Enligt offentlighetsprincipen kan alla begära ut domar från våra domstolar. Det är dock bökigt och få orkar göra det. I mötet mellan intresse och krångel uppstår en affärsmöjlighet och Lexbase fångade den genom att göra det lätt att få tillgång till domar över nätet.Det är en affärsidé som fungerar som ett krocktest mellan öppenhet och integritet. Den ger oss en möjligheten att studera vraket och dra slutsatser om hur vi bäst kan se till att dessa viktiga principer klarar sig oskadda ur framtida krockar.”

Aftonbladet, 28 januari, 2014.

Kommentarer

Nyhetsbrev 140206 « Piratpartiet skrev

[…] Debatten kring företaget Lexbase verksamhet har öppnat för en intressant diskussion om den eviga krocken mellan de två viktiga principerna om öppenhet och integritet. Jag har skrivit en text om det i Aftonbladet. […]

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>