Europaportalen – Christian Engström: ”Piratpartiet – frihetens vakthund i EU”

PP11

Christian Engström skriver i Europaportalen om vilka frågor som är viktiga för Piratpartiet i det kommande EU-valet och varför det är viktigt att vi får fortsätta påverka i Europaparlamentet:

Det är från EU som de flesta hot mot ett fritt och öppet internet kommer. EU skapade IPRED, som ger nöjesindustrin större rätt att övervaka människor på nätet än polisen. EU drev fram datalagringsdirektivet, som tvingar medlemsstaterna att registrera data om alla svenskars alla internetuppkopplingar och e-postmeddelanden. Och EU-kommissionär Cecilia Malmström har de senaste fem åren envist försökt införa censur på nätet.

Redan från första dagen i Europaparlamentet har Piratpartiet tagit strid för nätets frihet. 2009 drev vi linjen att fildelare endast skall kunna stängas av från internet efter föregående rättslig prövning. Att man fastställer människors skuld innan man straffar dem, det borde vara en självklarhet i en rättsstat. Debatten mot den svenska regeringen (som hade EU:s ordförandeskap) blev hård. Men vår linje vann.

Europaportalen 2014-02-24

Kommentarer

giàn phơi đồ skrev

Om det beror på att folk inte vet vad övervakning och censur har använts till i historien, att de inte tror att det kan hända igen eller missbrukas på andra sätt, att de röstar som de alltid gjort, eller att de aktivt undviker frågeställningen på ett undermedvetet plan, som något slags dubbeltänksapati, kan jag inte svara på. Kanske är det alltihop.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>