Europaportalen – Christian Engström: ”Centerpartiet spelar dubbelt”

PP03

Christian Engström skriver på Europaportalen om Centerpartiets tendens att svika sina åsikter beroend på vilken sammanhang de befinner sig inom;

I riksdagen röstade centern för EU:s datalagringsdirektiv, som går ut på att registrera data om alla 500 miljoner européers telefonsamtal, mobilsamtal, SMS, e-postmeddelanden, nätuppkopplingar och mobilpositioner. Att övervaka vanligt, hederligt folk som inte är misstänkta för något brottsligt går inte ihop med ett starkt medborgarperspektiv.

När Europaparlamentet behandlade det så kallade telekompaketet drev Centern två olika linjer. En förnuftig linje här i Europaparlamentet. Men en helt annan linje som regeringsparti, företrädd av ett centerpartistiskt statsråd. I ministerrådet var Centerns politik att människor skall kunna stängas av från internet utan föregående rättslig prövning. Vilket är anmärkningsvärt. Rättsstatens grundläggande principer får inte fuskas bort om man vill sätta medborgarna i centrum.

Europaportalen 2014-02-26

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>