IDG – Kjell Häglund om bevakningen av EU-valrörelsen: ”Det är ett föraktfullt påhopp på demokratin”

PPtidning

Kjell Häglund skriver i IDG om att den tidigare artikeln från Kjöllers att Piratpartiets parlamentariker inte syns någonstans inte alls stämmer:

”Vad DN här gör är alltså att döma ut Christian Engströms kommunikation och politiska arbete enbart för att han inte blivit publicerad oftare i DN – samtidigt som man ignorerar all hans faktiska kommunikation. Men hans frekventa, produktiva och pedagogiska pressreleaser når faktiskt även DN, och hans Twitterkonto är följbart även inifrån DN-bunkern, till och med för ledarredaktionen.

I Kjöllers slagning får i stället Cecilia Wikström (FP) många träffar, men för vad? Jo, för exempelvis en artikel i Svenska Dagbladet där hon uttalar sig tvärt emot hur hennes egna EU-partikolleger röstat i parlamentet – samtidigt som Wikström själv inte ens var närvarande vid omröstningen.

Christian Engström var närvarande och aktiv i frågan (om överföring av uppgifter om flygpassagerare från EU till USA). Men i Kjöllers statistik blev det visst Wikström–Engström 1–0 där…

Sveriges debattmässigt tyngsta och, åtminstone självpåtaget, mest seriösa dagstidning, inleder sin EU-valsbevakning med att ge en hisnande lögnaktig bild av hur svenska EU-politiker skött sina uppdrag.
 
Det är ett föraktfullt påhopp på demokratin.”

IDG 2014-03-13

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>