VK – Joakim Vesterlund & Gustav Nipe: ”Ge Snowden asyl i Sverige”

screenshot-from-2013-09-01-115116

Joakim Vesterlund, Ordförande i Piratpartiet Umeå, och Gustav Nipe, Förbundsordförande i Ung Pirat, skriver i Västerbottens-Kuriren att Sverige borde ge Snowden asyl för att visa att vi fortfarande står upp för demokratiska rättigheter:

”Förslaget från bland andra piratpartiets Christian Engström om att uppmana EU:s medlemsländer att ge asyl till Snowden fick tyvärr inte tillräckligt med stöd i parlamentet. Moderaterna och Folkpartiet röstade emot att ge Snowden skydd, och Socialdemokraterna avstod från att rösta. Det är djupt tragiskt att Sverige inte kan stå enat i försvaret av Snowden och hans principer.

Dock är det inte förvånande att partierna röstade som de gjorde. Moderaterna, folkpartiet och socialdemokraterna var alla pådrivande bakom FRA-lagen, som öppnat för att göra svenska FRA till en filial till den amerikanska spionorganisationen NSA. De har tydligt tagit ställning för Storebror, och mot medborgarnas rätt till privatliv. Det påstås att övervakningen är till för att jaga terrorister, men än så länge har inte en enda terrorist blivit dömd i en svensk domstol.”

Västerbottens-Kuriren 2014-03-25

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>