Nyheter 24 – Anna Troberg: ”Riv omedelbart upp det svenska datalagringsdirektivet!”

at_swengermini

Piratpartiet är det enda svenska partiet som inte behöver ha dåligt samvete i frågan om EU:s datalagringsdirektiv. Anna Troberg skriver på Nyheter24 Debatt.

”EU-domstolen har ogiltigförklarat EU:s datalaringsdirektiv med hänvisning till att det ”innebär ett omfattande och särskilt allvarligt intrång i den grundläggande rätten till respekt för privatlivet och skydd för personuppgifter”. Det är ett oerhört glädjande besked som stödjer den linje Piratpartiet hela tiden haft i frågan.

Den datalagring som sker i enlighet med datalagringsdirektivet är en kränkning av den personliga integriteten. Människor som inte är misstänkta för allvarliga brott ska inte behandlas som potentiella brottslingar och få information om position och kommunikation slentrianlagrad.
[…]
Piratpartiet är i dag det enda politiska partiet i Sverige som inte behöver slå knut på sig själv för att försöka försvara stöd för eller flathet inför EU:s datalagringsdirektiv. Medan andra partier antingen välkomnat Storebror, fokuserat på annat eller helt enkelt inte lyckats bestämma sig vilket ben de ska stå på, så har Piratpartiet konsekvent och fokuserat stått upp för din rätt till ditt privatliv.”

Nyheter 24 2014-04-18

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>