Aftonbladet: ”Piratpartisten är yngst i EU-parlamentet”

amelia_eu2014

Aftonbladet belyser det faktum att vi har EU-parlamentets yngsta parlamentariker och att vi dessutom har den äldsta kandidaten på vår EU-lista:

”Piratpartisten Amelia Andersdotter, 26, är yngst av alla politiker i EU-parlamentet. Därmed följer hon trenden för sitt parti – vars toppkandidater har lägst medelålder bland dem som siktar mot Bryssel.

– Jag representerar den unga generationen på internet, säger hon. Aftonbladet har granskat riksdagspartiernas och Piratpartiets tio toppkandidater i EU-valet. Yngsta toppkandidaterna kommer från Piratpartiet, med en medelålder på 39,4 år.

[…]

Samtidigt har ni den äldsta kandidaten, 76-åriga Gun Svensson?

– Det är roligt att representera ett parti som har ett så stort åldersspann [säger Anna Troberg]. Hennes partikamrat Amelia Andersdotter (PP) är med sina 26 år det nuvarande EU-parlamentets yngsta ledamot. Och det har hon varit sedan hon tog plats 2011.”

Aftonbladet 2014-04-16

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>