SVT Tvärsnytt: ”Åtta kandidater: Dessa frågor vill vi driva”

troed_press

Troed Sångberg, som står på Piratpartiets EU-vallista, intervjuas av SVT Tvärsnytt:

”1. Vilka frågor är viktiga för dig/ditt parti att driva iEU-parlamentet?

– Piratpartiet har flera segrar att räkna hem under mandatperioden som gått – bl.a stoppandet av ACTA-avtalet som skulle inneburit allvarliga integritetsövergrepp mot vår befolkning, samt försvarandet av rättssäkerheten för Internetanvändare så att man inte plötsligt kan stå utanför all kontakt med våra nätbaserade myndigheter för att en privat organisation gjort en anklagelse till ens Internetleverantör. Tyvärr är det inte så enkelt att sådana segrar vinns en gång utan det måste göras om och om igen eftersom den typen av förslag har en tendens att återkomma.

– Nästa mandatperiod är det bl.a handelsavtalet TTIP, som kommer att ge privata utländska företag rätt att få skadestånd om svensk politik inte gynnar deras vinst, och nätneutraliteten som kommer att vara aktuella. Nätneutralitet kan låta som antingen en självklarhet eller något tekniskt – men egentligen är det något så enkelt som möjligheten för våra svenska IT- och spel-under att kunna konkurrera på lika villkor med amerikanska giganter. Dvs, jobb, och de är hotade.”

För att se hela intervjun kan man klicka här.

SVT Nyheter Tvärsnytt 2014-04-23

 

Foto: Stefan Roudén

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>