SvD – Anna Troberg: ”För Ullenhag tycks hbtq vara politiskt pynt”

anna_eu2014

Anna Troberg skriver en replik till Ullenhag kring HBTQ-rättigheter i samhället och att faktiskt göra nytta och inte bara låtsas göra det:

”Ullenhag tycker det är bra att samkönade par får adoptera barn. Sedan lagen infördes 2003 har bara en handfull samkönade par fått adoptera. Medan politiker slagit sig själv på bröstet för en icke fungerande lag har en hel generation samkönade par gått miste om möjligheten att utöka sin familj, även jag och min blivande fru. Vad tänker Ullenhag göra för att se till att lagen fungerar i praktiken?

Ullenhag tycker det är bra att man avskaffat tvångssteriliseringar av transsexuella. Det är det, men det kan inte Ullenhags regering ta åt sig äran för. Man lät sig av strategiska skäl hunsas av Kristdemokraterna och under tiden fortgick tvångssteriliseringarna. Man kan anta att det bidrog till den psykiska ohälsa bland transsexuella som ministern säger sig vara bekymrad över. Hur rättfärdigar Ullenhag detta politiska trixande för de som vägrats möjligheten att bilda familj?

Sedan har vi allt Ullenhag inte säger. Han säger inget om att FRA har en specialversion av Personuppgiftslagen (PUL) som ger dem rätt att registrera människors sexuella läggning. Han säger inte heller något om att Sverige systematiskt skickar tillbaka hbtq-flyktingar till länder där de riskerar förföljelse, våld och död. Tycker Ullenhag att registrering och avhysning av hbtq-personer rimmar väl med visionen att göra Sverige till ett föregångsland i hbtq-frågor?”

SvD Opinion 2014-04-24

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>