Sveriges Radio: ”Piratpartiet startar kvinnoförbund”

anna_eu2014

Sveriges Radio intervjuar Partiledare Anna Troberg om att starta ett kvinnoförbund och genusfrågor inom partiet:

”Anna Troberg berättar att tanken på ett kvinnoförbund funnits ett tag. Men att det inom partiet funnits ett motstånd.

– Vissa har invanda mönster som de trivs med och om någon kommer och säger att det ska göras så här istället så känns det jävligt jobbigt för en del människor. Men vi ska finnas till för alla och alla ska känna sig välkomna i partiet, säger Troberg.

– Det är rätt ointressant om man har snopp eller snippa, man har rätt till ett privatliv i vilket fall som helst, man ska få sin integritet respekterad, man ska kunna dela kultur och annat som partiet står för. Det är ett naturligt steg för oss.

Hon hoppas att ett kvinnoförbund ska kunna locka fler kvinnor till partiet. På valsedeln till Europaparlamentet är sex av tjugo personer kvinnor, på riksdagslistan är motsvarande andel åtta av fyrtio.”

Sveriges Radio 2014-04-29

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>