SvD: ”Bara riksdagspartier bjuds in till SVT-debatt”

PP20

Eva Landahl och Robert Olsson, programchef respektive programdirektör för nyeheter och samhälle på SVT har skrivit en replik på den debattarikel som publicerades tidigare i veckan. De menar att Piratpartiet blir granskade precis lika mycket som alla andra trots att partiet inte fick vara med i partiledardebatten i Agenda:

”Christian Engström, en av undertecknarna till artikeln, kommer själv att intervjuas under en halvtimme i SVT2 den 20 maj kl 20.30 i programmet Toppkandidaterna. Han deltar även i den stora slutdebatten den 23 maj kl 20-22 i SVT1. Vi kommer att granska honom och hans parti, och han har möjlighet att föra fram sina och partiets åsikter och ambitioner vad gäller europapolitiken. Precis på samma villkor som de övriga partier som finns representerade i EU-parlamentet.

Nu till frågan om söndagens partiledardebatt i Agenda. Varje vår och höst ordnas en sådan debatt, med utgångspunkt från regeringen och oppositionens budgetförslag. Så även denna gång. Eftersom Piratpartiet inte sitter i riksdagen deltar de inte i Agendas debatter.”

Då EU-valet nämndes nästan 100 gånger under hela sändningen av debatten ställer sig Piratpartiet fortfarande kritisk till beslutet att uteslutas från debatten.

SvD 2014-05-07

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>