Nyheter 24: ”Piratpartiet kan få fortsätta härja i EU – men Centern tappar”

PP03

Piratpartiet ligger nära att kamma hem ett mandat i EU-parlamentet även nästa mandatperiod då partiet får 3,9% i den senaste opinionsundersökningen:

”Centern skulle åka ur – men Piratpartiet är nära att få stanna kvar i Europaparlamentet, det visar en ny väljarundersökning.

Med bara drygt en vecka kvar till EU-valet presenterar opinionsinstitutet Novus en ny mätning, gjord för Ekots räkning. En mätning som visar att Piratpartiet har stora möjligheter att bli kvar i Europaparlamentet.

Med sina 3,9 procent ligger man nära att få behålla ett av sina två mandat då det antagligen kommer att räcka med drygt fyra procent för att få en plats i parlamentet, skriver Ekot.

”Kan ta ett mandat”

Linda Berg, statsvetare och föreståndare för Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet, säger till nyhetsprogrammet att det generellt sett är svårt för enfrågepartier att klara ett andra val.

– Men för Piratpartiet ser det den här gången ut som om de potentiellt skulle kunna ta ett mandat, säger hon till Ekot.”

Nyheter 24 2014-05-16

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>