Anton Nordenfur – ”En mörk skugga över Europa”

Screenshot 2014-05-27 22.20.49

Anton Nordenfur (pp) skriver i Corren om nazistvågen över Europa och behovet av Piratpartiet.

”En mörk skugga sträcker sig över Europa, mörkare och starkare än vad vi sett på väldigt länge. Alldeles för många av parlamentets mandat har vunnits av uttalat homofoba, rasistiska, antisemitiska och kvinnofientliga personer. Detta sker dessvärre samtidigt som en allt större våg av massövervakning och uppgiftsregistrering sprider sig över samma union.

När vi pratar om massövervakningen – som att EU genom direktiv tvingat sina medlemsländer att spara och registrera fruktansvärda mängder information om sina medborgare – hörs ofta argumentet att den som inte har någonting att dölja inte heller har någonting att frukta. Denna skugga av hat som växer sig allt starkare är ännu ett exempel på hur argumentet inte håller.”

Corren, 27 maj 2014.

Kommentarer

Gustaf L. skrev

I filmen/reklamvideon ”Piratpartiet – För Sverige i framtiden” så påstår partiledaren att ni står för bland annat yttrandefrihet och demokrati. Dessutom nämns det att ni vill ge asyl till de som för exempel förföljs på grund av sin politiska övertygelse.
Jag får fel bild av ett parti som säger sådana saker, men har medlemmar som skriver följande sättning ”…Alldeles för många av parlamentets mandat har vunnits av uttalat homofoba, rasistiska, antisemitiska och kvinnofientliga personer…”
”Alldeles för många” är ett ställningstagande som per definition bara skulle göra det acceptabelt för ett visst antal personer att ha sådana åsikter i parlamentet. Det ställningstagandet är odemokratiskt och skulle kränka yttrandefriheten om ställningstagandet skulle få någon faktisk påverkan på verkligheten. Hur vidrig en åsikt än må vara i era/dina ögon, så är det något man får bita i när det är demokrati vi har blivit eniga om.
Jag röstade på PP i förra EU-valet. På grund av att jag har starka meningar som överensstämde med era. Tyvärr så har ni förlorat min och flera av mina kamraters röster på grund av att ni sprider hat mot andra rörelser och meningar, istället för att fokusera på att göra viktiga meningar som enbart PP står för, bli hörda.
Om smutskastningen åtminstone minskar, så skulle jag med stolthet rösta på er igen. Men när ni har blivit som alla andra, så förlorar ni trovärdighet, heder och min lilla röst på det.

antonnordenfur skrev

Hej!

Att anse att fel partier valdes vid ett val är inte samma sak som att ställa sig emot demokratin som valde dem. Man kan även i en demokrati anse att fel beslut fattades – gränsen går när man anser att beslutet var ogiltligt på grund av resultatet, och det skrivs inte någonstans i texten.

De partier som kritiseras i texten är nazistiska, homofoba, kvinnofientliga, och rasistiska partier. Det är partier som går rakt emot Piratpartiets grundprincip om alla människors lika värde. Jag är ledsen om det sårar dig, men jag kommer aldrig att ge dessa partier rätt, och jag kommer att fortsätta kritisera dem till den dag jag dör.

Anton

Gabriel skrev

Om bara Anna sett till att också betona massövervakningen som ett problem istället för att prata om massa saker som partiet bara indirekt står för hade vi också med nästan absolut säkerhet fått minst ett mandat, om inte två!

Antingen skärper vi oss och ser till att faktiskt prata om dom Internetproblemen och får dom röster vi förtjänar eller så fortsätter vi att svamla runt om ämnen alla andra partier också har på sin agenda och kommer att falla i glömska.

Jag hoppas partiledningen ser över det som hänt och antingen säger åt Anna på skarpen vad vi egentligen är för parti eller byter ut henne.
Visst, hon har slitit och gjort jättemycket jobb, men det hjälper inte att jobba stenhårt om man jobbar med saker som inte leder någon vart.
Inför 2019 vill jag se ett helt annat piratparti som tar upp dom aktuella Internetproblemen och inte bara fjantar runt så som dom gjorde nu. Det är bara skamligt att se.

Gabriel skrev

Ursäkta där i slutet, ville inte uttrycka mig riktigt så starkt.
Men är ändå sur att det gick som det gick och jag är övertygad om att det är piratpartiets bemötande av befolkningen som är orsaken.
Men fjantat runt är klart fel ordval. Jag tror hon agerade med engagemang och hjärta kring det hon gjort, även om jag tycker att hon borde ha prioriterat andra frågor.
Personer som lägger ner så mycket energi och arbete är ovärdeliga, dock enbart sålänge resultatet speglar partiet, vilket jag inte anser att resultatet av hennes arbete gjort i tillräckligt hög grad och jag hoppas det utreds.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>