ST: ”Piratpartiet behövs i svensk politik”

ppsnowden

STs ledare Sofia Mirjamsdotter skriver om Piratpartiet:

”Ett parti som inte fått tillräckligt mycket uppmärksamhet vare sig inför valet till EU-parlamentet eller efteråt då det visade sig att de förlorade sina två mandat, är Piratpartiet. Att partiet åkte ur parlamentet är problematiskt. Parlamentarikerna Christian Engström och Amelia Andersdotter har alltid varit tillgängliga för väljarna och även informerat om vad som händer i EU, på ett lättillgängligt sätt. De har trots minimalt intresse från media och övriga politiker aldrig tröttnat på att kämpa och försöka lyfta sin viktigaste fråga – den om ett fritt internet.

Ett internet som är öppet, tillgängligt för alla, och fritt från statlig övervakning. De har varit en viktig källa till kunskap i parlamentet, där internetfrågor – precis som i många andra delar av samhället – ofta omgärdas av stor okunnighet. Tekniken som inte är ny längre är trots detta fortfarande svårbegriplig för många, men ännu svårare tycks det vara för många att förstå den nya kultur som växer fram på internet. En kultur som förändrar människor och deras vardag i grunden, som förändrar allt ifrån hur människor möts på individnivå till demokratiska villkor och spelregler. Piratpartiet har kunskaper om detta, som saknas i, skulle jag säga, alla andra partier med några få enstaka individundantag.”

ST, 30 maj 2014.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>