Europaportalen – Amelia Andersdotter ”Svenska EU-politiker vill avskaffa personuppgiftsskyddet”

amelia.eu.portalen.dataskydd

Amelia Andersdotter skriver på Europaportalen om hur Folkpartiets och Socialdemokraternas förslag i Europaparlamentet undergräver medborgarnas förtroende för informationssamhället. Hon skriver bland annat:

”Det betyder dock inte att vi, till skillnad från våra kollegor i Folkpartiet och Socialdemokraterna, finner någon anledning att avskaffa personuppgiftsskyddet som sådant. Våra rättigheter i konventionen finns där av en anledning, och Piratpartiet håller medborgarnas rättigheter väldigt högt. Vi ser det också som lagstiftarnas skyldighet att se till att rättigheterna upprätthålls, i lagtext så väl som i den tekniska infrastruktur vi för in samhället.”

Europaportalen,  20 februari 2013

Kommentarer

Ano Nym skrev

Undergräva förtroendet för informationssamhället? Vilket förtroende?

Endast idioter har någonsin haft förtroende för det. En enkel mätare för vem som är idiot är att se om de har ett Facebook-konto. Med undantag för dem som ”måste” ha det för att kunna kommunicera med idioterna för att framföra viktiga budskap, t.ex de Pirater som har det.

Mitt förtroende för Facebook, och andra ”sociala internet”-siter är negativt. Flashback har jag lite mer förtroende för (en del räknar det till ”det sociala internet” också) men inte så mycket att jag vågar besöka det utan en anonymiseringstjänst.

Jag undviker att handla på internet, och använder ofta kontanter.

När det gäller hur personuppgifter hanteras i de fall där det måste ske, som av myndigheter, tiger jag och lider varje dag, och finner något slags skadeglad tröst i att när de hugger mig i ryggen med hjälp av den insamlade och spridda informationen, kommer jag inte att vara ensam…

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>