PC för Alla – Anna Troberg: ”E-röstning underminerar demokratin”

pc_vote

E-röstning är på tapeten sedan Vallagskommittén föreslagit försök under valåret 2018. Anna Troberg kommenterar detta i en krönika i PC för Alla. Hon skriver bland annat:

”Jag är tämligen övertygad om att mitt eget parti, Piratpartiet, är ett av de partier som skulle ha mest att vinna på e-röstning. Våra sympatisörer är unga och tillhör ofta gruppen förstagångsväljare, det vill säga en av de grupper som det är svårast att locka iväg till vallokalerna. Det skulle säkerligen vara betydligt lättare att få många dem att rösta hemma vid datorn. Men, när demokrati och valhemlighet ligger i vågskålen är det inte läge att vara egoistisk och jaga snabba kickar.”

PC för Alla, 7 maj, 2013.

Kommentarer

Harlekin33 skrev

”Alla databaser läcker förr eller senare. En övergång till e-röstning är också ett adjö till valhemligheten, skriver Piratpartiets Anna Troberg.”

Tyvärr håller jag inte med Anna om det då det handlar om hur bra kryptering och tunnling man har.

Alexander Masic skrev

För mig som blind skulle faktiskt e-röstning bidra till att jag kunde behålla min valmöjlighet. Så som det är idag måste jag be om hjälp för att t.ex kryssa någon.
Jag är riktigt besviken på dig Anna. och om det här är partiets officiella stondpunkt så får jag väl överväga om jag fortfarande vill vara medlem. Ser det som så att partiet då i så fall motarbetar mina möjligheter att delta fullt ut i t.ex våra demokratiska val.
Ser fram emot ett klargörande.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>