Nerikes Allehanda – Lukas Monetha: ”Piratpartiet slår vakt om varje människas integritet”

gammelmedia

Lukas Monetha (ordförande i Piratpartiet Örebro) skriver i XXXX om FRA:s övervakning. Här följer insändaren i sin helhet:

”I ett uttalande på Stockholm Internet forum sa vår utrikesminister Carl Bildt idag att ”övervakning inte skadar yttrande- och åsiktsfriheten eftersom den utförs diskret”.
Detta är naturligtvis helt fel.

Sveriges regering antog 2009 FRA-lagen som handlar om att Försvarets Radioanstalt (FRA) kan utföra signalspaning på all kabelburen trafik som passerar Sveriges gränser. Det innebär att FRA diskret kan avlyssna telefonsamtal från Sverige till utlandet.

Det innebär även att FRA kan övervaka en stor del av internettrafiken från Sverige till utlandet. Och eftersom mycket av trafiken mellan två datorer eller telefoner i Sverige numera tar en sväng via utlandet, innebär det att i stort sett all trafik även inom landet kan övervakas. Detta är inte acceptabelt och bryter mot den mänskliga rättigheten till ett privatliv.

De lagförslag som kastats fram av den regering Biltd själv ingår i gör att vår yttrande- och åsiktsfrihet hotas. Alla människor har rätt att själv bestämma
vad av sitt privatliv de vill hålla för sig själva och vad de vill låta andra få veta

Piratpartiet vill därför slå vakt om varje människas integritet och tycker därför att FRA-lagen ska rivas upp.

Lukas Monetha, ordförande Piratpartiet Örebro”

Nerikes Allehanda, 26 maj, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>