SVT: ”Turkisk lag vill begänsa internetfrihet”

8a6275bc6ff924d134c0daf8fb57fdd4

Partiledaren för det Turkiska Piratpartiet Gürkan Özturan berättar för SVT varför det är så viktigt att man ska kunna få vara anonym på nätet:

”I Turkiet kan en ny presslag begränsa medborgarnas anonymitet på nätet. Men missnöjet jäser i landet och många har fått nog, enligt en av grundarna till det turkiska Piratpartiet.

I Turkiet har man i dagsläget rätt att vara anonym på nätet, något den turkiska regimen nu vill sätta stopp för, enligt ett nytt lagförslag.

Enligt förslaget skulle bland andra personer som startar bloggar och portaler av mer journalistisk karaktär riskera böter om de inte registrerar sig med namn, något som begränsar uttrycksfriheten, enligt Gürkan Özturan från Piratpartiet i Turkiet.

– Den omedelbara konsekvensen är en begränsning av åsiktsfriheten. Många kan i dag inte uttrycka sina politiska åsikter öppet. Dessa människor har använt nätet som en möjlighet att fritt uttrycka sig utan att riskera att få problem.”

SVT Nyheter 2014-05-09

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>