SVT Debatt – Anna Troberg: ”Tysk strategi kan ta Piratpartiet till riksdagen”

svtdebatt_tyskland

Anna Troberg skriver på SVT Debatt om hur det svenska Piratpartiet låter sig inspireras av det tyska Piratenparteis framgångar:

”Det är naturligtvis vanskligt att dra alltför enkla paralleller mellan Piratpartiet och Piratenpartei. Sverige och Tyskland är olika länder och erbjuder därmed också olika förutsättningar. Det som fungerar i det ena landet måste inte per automatik fungera i det andra. Framgång översätts inte så lätt som man ibland skulle vilja tro. Det är en långt mer komplicerad process.

Alla de sakpolitiska frågor som Piratenpartei driver i delstaten Berlin skulle kanske inte falla oss svenska pirater i smaken eller vara ett politiskt framgångsrecept i Sverige, men jag tror dock att en viss politisk breddning är ett framgångsrecept även här.”

SVT Debatt, 25 september, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>